8 & 9 mei 2024 Sportpark de Wolfsberg info@beauviltersmemorial.nl

BEAU VILTERS

17 APRIL 1997 – 14 JUNI 2015

 

SHH

Op 6-jarige leeftijd begon Beau te trainen bij voetbalvereniging SHH in Herten, waar hij in de F6 begon. Vervolgens de F1 en de E1. Van daaruit maakte hij de overstap naar VVV Venlo.

Jeugdopleiding VVV

Beau ging dus op nét 8-jarige leeftijd voetballen bij VVV Venlo. Omdat er voor zijn leeftijdscategorie nog niks was werd hij bij een team hoger geplaatst. Bijna 10 jaar lang doorliep hij daar de jeugdopleiding.
Zijn hoogtepunt was het kampioenschap met de B1 onder leiding van trainer Mario Verlijsdonck.

KNVB

In het jaar 2009 werd Beau geselecteerd voor de KNVB jongens onder 13 en het jaar daarop voor jongens onder 14 jaar, district Zuid 2. Hij heeft nog deelgenomen aan het Fadrhonc toernooi en het Euregio toernooi.
In 2011 heeft Beau aan selectiewedstrijden voor het Nederlands elftal onder 15 deelgenomen. Hij zat bij de laatste 44 spelers maar haalde de uiteindelijke selectie niet.

Voetballer

Beau, een technisch begaafde speler met goed spelinzicht, rust aan de bal zowel aanvallend als verdedigend. Begon als middenvelder maar werd al snel tot centrale verdediger gebombardeerd, wat hem goed afging. Hij was geen spreker maar desondanks kon hij zijn team wél sturen. In een wedstrijd tegen PSV gaf hij in zijn allereerste balcontact, in eigen zestien, hun spits een panna. Dat was zijn manier om de andere jongens vertrouwen te geven!
Buiten het veld was Beau rustig en bescheiden, altijd op de achtergrond. Hij wilde alleen maar met voetbal bezig zijn en hield niet van de ‘bijzaken’. Hij moest eens na een gewonnen toernooi als aanvoerder de beker in ontvangst nemen en een korte speech houden. Het enige dat hij zei was: ‘bedankt’! Waarop hij razendsnel terug naar zijn team liep om daar vervolgens weer achteraan te gaan staan!

Selectie VVV

Op 17-jarige leeftijd mocht Beau de voorbereiding, seizoen 2014/2015, met het eerste team van VVV Venlo meedoen. Hij speelde daar ook enkele oefenwedstrijden, onder andere tegen FC Porto. Tot zijn grote teleurstelling werd hij terug naar de A1 gezet.
Beau zou seizoen 2015/2016 aansluiten bij de selectie van VVV.
Helaas maakte een noodlottig ongeval een abrupt einde aanzijn allergrootste droom…

Foto’s door Jack Wolters. Waarvoor speciale dank!