8 & 9 mei 2024 Sportpark de Wolfsberg info@beauviltersmemorial.nl

AEK Athene

Terug naar teams

AEK Athene

Geboren door de vlammen van de vernietiging van Minor Azië in 1922, is AEK de vereniging die leunt in de geschiedenis die de vluchtelingen vertegenwoordigt maar ook de orthodoxie. Het begon allemaal in 1924, toen een groep Constantinopolitanen die in Athene woonde, besloot om een ​​vereniging op te richten die de herinneringen aan hun thuisland en hun cultuur van duizenden jaren onuitblusbaar zou houden, zodat het niet zou doven in de as van grote tragedie en bittere ontgraving van de harten van Groot-Griekenland. Op 13 april 1924 namen de Citizens atleten in de winkel van atletische types van Konstantinos Dimopoulou en de broers Emilios en Menelaos Jonas in de Veranzerou 24 de historische beslissing en had een nieuwe grote vereniging al het leven verworven. Het embleem was de Bicipital Eagle van Byzantijns Imperium en Christendom en kleuren geel en zwart. De geschiedenis begon te worden geschreven met de eerste voorzitter, de journalist en later de plaatsvervanger en minister in de regering Venizelos, Kostas Spanoudis.

Het eerste statutenstatuut werd in september 1924 goedgekeurd, met als hoofddoel het bevorderen van sportieve uitmuntendheid en de kernwaarden die de AEK uit het thuisland bracht. De jaren gingen voorbij, de dynamiek waarmee AEK werd verworven overtrof verreweg zelfs de verwachtingen van haar oprichters, terwijl de invloed de Griekse samenleving op Pan-Helleense niveau wereldwijd ‘leunde’.

Dit jaar vult de Athletic Union van Contantinopel 94 jaar van leven en een enorme geschiedenis aan met chauffeur, haar Byzantijnse Arend, het kijkt trots in Oost en West en geeft het teken van groot rendement en laat het trots zijn op de moeilijkheden van de afgelopen jaren.

AEK is een traditionele titelkandidaat en door de hele geschiedenis heen heeft de club de volgende prijzen gehaald: 12 nationale competities 15 nationale beker 2 Super Cups 1 League Cup